ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ «ΑΒΑΞ» ΣΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ, με καθολική συμμετοχή και μαζική συγκέντρωση ξεκίνησαν επαναλαμβανόμενες απεργίες


Με καθολική συμμετοχή και μαζική συγκέντρωση ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 20/5 επαναλαμβανόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι της «ΑΒΑΞ» στα εργοτάξια του Μετρό, έπειτα από μαζικές συνελεύσεις που πραγματοποίησαν στα κεντρικά εργοτάξια στα οποία βρίσκονται οι δύο μετροπόντικες, στη Βεΐκου και στην Κατεχάκη.

Στην απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα παρευρέθηκε ο Ηλίας Τσιμπουκάκης, πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ) και αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, αποτελούμενη από τον Κώστα Ζιώγα, αντιπρόεδρο και τον Παναγιώτη Κολοβό, μέλος της Κεντρικής Διοίκησης και εργαζόμενο στα εργοτάξια της «ΑΒΑΞ».

Στη μαζική απεργιακή κινητοποίηση μίλησε ο Βασίλης Κλουβάτος, πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων στα εργοτάξια του Μετρό.

Οι εργαζόμενοι απεργούν απαιτώντας 15% αυξήσεις σε μισθούς και στα καταβαλλόμενα μεροκάματα, 10% επίδομα υπόγειων εργασιών, 5ήμερο - 8ωρο, μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Τονίζουν πως δεν θα ανεχθούν να δουλεύουν 12ωρα - 13ωρα και 6ήμερα, κάτω από άθλιες συνθήκες εργασίας, μέσα στο λιοπύρι ή στο βάθος μιας «γαλαρίας», την ίδια στιγμή που βλέπουν τους κατασκευαστικούς ομίλους προκλητικά να ανακοινώνουν τα νέα ρεκόρ κερδών τα οποία σπάνε το ένα μετά το άλλο. Σε αυτό το πλαίσιο, κλιμακώνουν με συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας εν μέσω απεργιών, μέχρι να καμφθεί η αδιαλλαξία του ομίλου.